Waitscreenloader
mijn.gate1 - Profiteer van extra voordeel Toon
plan je reis
Better deals

Bestemming

van
naar
terugvlucht van
naar

Reisdata

Vertrekdatum
Retourdatum
 

Personen

Volw. (12+) Kind. (2-11jr) Baby's (<2 jr)
uitgebreide zoekopties
zoek en boek

klantenservice

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Formuleer uw vraag in het zoekveld of klik op een van de categorie├źn. Indien u uw antwoord niet terugvindt kunt u ons berichten. Kijk onder het categorie 'Contact' voor de mogelijkheden.

kies een categorie

Wijzigen of annuleren
Online inchecken
Paspoort & Visa
Inchecken
Tickets
Gezondheid
Veiligheid
Informatie
Wat mag ik wel en wat niet meenemen in een vliegtuig?
Waar kan ik informatie vinden over luchthavens?
Landen informatie en reisadvies
Wat mag ik wel/niet op reis meenemen of Nederland invoeren ?
Bijzondere bagage
Hoeveel bagage mag ik meenemen?
De regels voor ruimbagage verschillen per luchtvaartmaatschappij. Wij raden u aan altijd de link in uw e-ticket te raadplegen voor de juiste informatie. Over het algemeen gelden de volgende regels:
  • Economy Class reizigers (volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar) mogen per passagier 20 kg ruimbagage kostenloos meenemen. Baby's mogen ruimbagage tot 10 kg kosteloos meenemen. Voor elke kilo meer betaalt u een toeslag bij het inchecken. Deze toeslag verschilt per luchtvaartmaatschappij.
  • Business Class en First Class reizigers mogen per passagier 30kg ruimbagage kostenloos meenemen. Baby's mogen tot 10kg kostenloos meenemen.

De bagage op uw e-ticket is onder voorbehoud, de regels voor ruimbagage verschillen/wijzigen regelmatig per airline of segment. Om hier helemaal zeker van te zijn kunt u dit het beste checken via de link in uw e-ticket, dan komt u op 
1 van de volgende websites www.checkmytrip.com (onder view details) of www.viewtrip.com (onder tabblad e-ticket). Vul op deze site de achternaam (zonder spaties) in van hoofdreiziger en uw reserveringscode. 
 
Deze sites werken niet voor de low-cost maatschappijen (o.a Ryanair, Easyjet, Transavia), bij de low-cost maatschappijen dient u de website van de low-cost maatschappij te raadplegen of de website van de luchthaven van vertrek van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Ook kunt u contact opnemen met ons callcenter.

Op vluchten vanuit Europa naar de Verenigde Staten en Canada mogen Economy Class reizigers per persoon één bagagestuk meenemen van maximaal 23 kg. Op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada mogen Business- en First Class reizigers per persoon twee bagagestukken meenemen met een maximaal gewicht van 32kg.

LET OP!  Indien u  een binnenlandse vlucht in Economy Class boekt binnen Noord Amerika of vliegt met Iberia Express, Transavia, Air Baltic, Air France MINI Tarief of de Z-classe van Air Berlin, dient u veelal voor het eerste stuk bagage te betalen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en reisroute.

Voor vluchten naar de Verenigde Staten kunt u kosteloos een eerste koffer inchecken. Voor de tweede koffer betaalt u veelal tot 50 dollar per enkele reis.

Lowcost maatschappijen: Lowcost maatschappijen berekenen veelal een toeslag voor het inchecken van bagage. Deze kosten variëren per maatschappij. Ook het toegestane gewicht van de bagage verschilt per maatschappij. U kunt tijdens het boeken aangeven hoeveel bagage u wilt meenemen en hiervoor direct betalen. Op de luchthaven gelden hogere kosten.

De bovengenoemde informatie is onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de meest actuele informatie kunt u de vervoersvoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij raadplegen of kunt u bellen met ons contactcenter.

Wat is vertrekbelasting?
Greenseat
Bagagebeleid van KLM
Reservering in optie?

vul hier uw zoekterm of vraag in

zoek en boek
 
uw e-mail
uw naam
uw vraag
versturen
annuleer
Klik om actuele tarieven op te halen

v.a. ${p}

van ${depN}
naar ${desN}
Vertrek ${depD}, retour ${retD}

v.a. ${p}

van ${depN}
naar ${desN}
Vertrek ${depD}
${content}

een moment geduld aub...

We verwerken uw aanvraag...
${row1}
${row2}